Problems building emulator under OS X Mountain Lion

The Uzebox now have a fully functional emulator! Download and discuss it here.
Post Reply
User avatar
DaveyPocket
Posts: 378
Joined: Sun Sep 14, 2008 8:33 pm
Contact:

Problems building emulator under OS X Mountain Lion

Post by DaveyPocket » Thu Sep 13, 2012 5:13 am

I know this section of the thread is not too active. I've been trying to build the emulator under Mac OS X Mountain Lion (10.8). I keep getting build errors especially when using make... Maybe I have a different version of GCC installed? I installed the one that came with Xcode.

This is what I get:

Code: Select all

Brads-MacBook-Pro:uzem Brad$ make
make: sdl-config: Command not found
make debug
make[1]: sdl-config: Command not found
=================================
Building Debug...
Platform: Unix-MACOSX
=================================
g++ -c avr8.cpp -o Debug/avr8.o  -DMACOSX -D_GNU_SOURCE=1 -DGUI=1 -DJOY_ANALOG_DEADZONE=8192 -g -MD -MP -MF Debug/avr8.d -DUSE_PORT_PRINT=0 -DUSE_SPI_DEBUG=1 -DUSE_EEPROM_DEBUG=1 -DUSE_GDBSERVER_DEBUG=1
In file included from avr8.cpp:34:
avr8.h:54:17: error: SDL.h: No such file or directory
In file included from avr8.cpp:34:
avr8.h:164: error: ISO C++ forbids declaration of ‘SDL_Joystick’ with no type
avr8.h:164: error: expected ‘;’ before ‘*’ token
avr8.h:309: error: ISO C++ forbids declaration of ‘SDL_Surface’ with no type
avr8.h:309: error: expected ‘;’ before ‘*’ token
avr8.h:327: error: ‘Uint8’ has not been declared
avr8.h:328: error: ‘Uint8’ has not been declared
avr8.h:481: error: ‘SDL_Event’ has not been declared
avr8.h:482: error: ‘SDL_Event’ has not been declared
avr8.h:484: error: ‘SDL_Event’ has not been declared
avr8.h:486: error: ‘SDL_Event’ has not been declared
avr8.h: In constructor ‘avr8::avr8()’:
avr8.h:273: warning: deprecated conversion from string constant to ‘char*’
avr8.cpp: In member function ‘void avr8::write_io(u8, u8)’:
avr8.cpp:302: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:314: error: ‘SDL_MUSTLOCK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:315: error: ‘SDL_UnlockSurface’ was not declared in this scope
avr8.cpp:317: error: ‘SDL_Flip’ was not declared in this scope
avr8.cpp:320: error: ‘SDL_Event’ was not declared in this scope
avr8.cpp:320: error: expected `;' before ‘event’
avr8.cpp:321: error: ‘event’ was not declared in this scope
avr8.cpp:321: error: ‘SDL_WaitEvent’ was not declared in this scope
avr8.cpp:321: error: ‘SDL_PollEvent’ was not declared in this scope
avr8.cpp:324: error: ‘SDL_KEYDOWN’ was not declared in this scope
avr8.cpp:327: error: ‘SDL_KEYUP’ was not declared in this scope
avr8.cpp:330: error: ‘SDL_JOYBUTTONDOWN’ was not declared in this scope
avr8.cpp:331: error: ‘SDL_JOYBUTTONUP’ was not declared in this scope
avr8.cpp:332: error: ‘SDL_JOYAXISMOTION’ was not declared in this scope
avr8.cpp:333: error: ‘SDL_JOYHATMOTION’ was not declared in this scope
avr8.cpp:334: error: ‘SDL_JOYBALLMOTION’ was not declared in this scope
avr8.cpp:340: error: ‘SDL_QUIT’ was not declared in this scope
avr8.cpp:352: error: ‘SDL_GetRelativeMouseState’ was not declared in this scope
avr8.cpp:358: error: ‘SDL_BUTTON_LMASK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:360: error: ‘SDL_BUTTON_RMASK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:366: error: ‘SDL_WarpMouse’ was not declared in this scope
avr8.cpp:374: error: ‘SDL_MUSTLOCK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:375: error: ‘SDL_LockSurface’ was not declared in this scope
avr8.cpp:424: error: ‘SDL_Delay’ was not declared in this scope
avr8.cpp:425: error: ‘SDL_LockAudio’ was not declared in this scope
avr8.cpp:427: error: ‘SDL_UnlockAudio’ was not declared in this scope
avr8.cpp: In member function ‘bool avr8::init_gui()’:
avr8.cpp:1485: error: ‘SDL_INIT_AUDIO’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1485: error: ‘SDL_INIT_VIDEO’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1485: error: ‘SDL_INIT_JOYSTICK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1485: error: ‘SDL_Init’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1487: error: ‘SDL_GetError’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1490: error: ‘SDL_Quit’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1494: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1494: error: ‘SDL_FULLSCREEN’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1494: error: ‘SDL_SetVideoMode’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1496: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1496: error: ‘SDL_SetVideoMode’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1497: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1505: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1505: error: ‘SDL_MUSTLOCK’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1505: error: ‘SDL_LockSurface’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1510: error: ‘SDL_ShowCursor’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1514: error: ‘SDL_AudioSpec’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1514: error: expected `;' before ‘desired’
avr8.cpp:1515: error: ‘desired’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1517: error: ‘AUDIO_U8’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1524: error: ‘SDL_OpenAudio’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1530: error: ‘SDL_PauseAudio’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1551: error: ‘screen’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1551: error: ‘SDL_MapRGB’ was not declared in this scope
avr8.cpp: At global scope:
avr8.cpp:1557: error: variable or field ‘handle_key_down’ declared void
avr8.cpp:1557: error: ‘SDL_Event’ was not declared in this scope
avr8.cpp:1557: error: ‘ev’ was not declared in this scope
make[1]: *** [Debug/avr8.o] Error 1
make: *** [all] Error 2
I assume it can't find SDL for some reason? I installed SDL correctly as it said in the instructions....

User avatar
DaveyPocket
Posts: 378
Joined: Sun Sep 14, 2008 8:33 pm
Contact:

Re: Problems building emulator under OS X Mountain Lion

Post by DaveyPocket » Thu Sep 13, 2012 10:14 pm

Figured it out...

Didn't install SDL correctly and needed to install X11 for Mac. I guess it doesn't come preinstalled on Mac OS X anymore?

User avatar
uze6666
Site Admin
Posts: 4487
Joined: Tue Aug 12, 2008 9:13 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Problems building emulator under OS X Mountain Lion

Post by uze6666 » Fri Sep 14, 2012 1:41 am

Glad you made it work...I can't help Mac fans out there. :(

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest